Afbeeldingen

kunst-minimalisme-schilderijen-blinky palermo-1.jpg
kunst-minimalisme-schilderijen-blinky palermo-2.jpeg
kunst-minimalisme-schilderijen-blinky palermo-3.jpeg
kunst-minimalisme-schilderijen-blinky palermo-4.jpg
kunst-minimalisme-schilderijen-blinky palermo-5.jpg
kunst-minimalisme-schilderij-blinky palermo-6.jpg
kunst-minimalisme-schilderij-blinky palermo-7.jpg
kunst-minimalisme-schilderijen-blinky palermo-8.jpg

Biografie

Blinky Palermo

Blinky Palermo (1943-1977) Peter Heisterkamp nam in 1964 deze naam aan, tijdens zijn studies bij Joseph Beuys aan de Kunstakademie Düsseldorf.

Constructivisme en Minimalisme

Blinky Palermo was bekend voor zijn monochromatische doeken en “textiel-schilderijen”, vervaardigd uit gekleurde stoffen die over een vaak
onregelmatig van vorm kader werden gespannen.

Later in zijn carrière zou hij zijn werk in situ ontwikkelen, voor grootschalige architecturale installaties, die vaak samengingen met muurtekeningen.
Zijn werk kan gerelateerd worden tot het constructivisme en minimalisme. Maar de modernistische kenmerken worden evenwel ondermijnd door een
gesofisticeerd gevoel van humor, en de neiging naar het schilderkunstige en het expressieve, zoals blijkt uit de poëtische titels van Blinky’s werk.

New York

In 1973 verhuisde Blinky Palermo naar New York, waar hij bleef wonen tot aan zijn dood in 1977, tijdens een vakantie op de Maldiven.
Eén van zijn laatste en meest bekende werken is een schilderij in 15 delen, samengesteld uit 40 panelen, getiteld To the People of New York City (1976).

Tentoonstellingen

Blinky Palermo nam deel aan documenta 5 van 1972 in Kassel, de Biënnale van São Paulo van 1975 in de Braziliaanse stad São Pauloen met het werk The Four Cardinal Points (Himmelsrichtungen) aan de Biënnale van Venetië] van 1976 in Venetië

Postuum was hij met werk vertegenwoordigd bij documenta 6 in 1977.

 

Geverifieerd door ExactMetrics