Afbeeldingen

kunst-minimalisme-object van anne truit 1.jpg
kunst-minimalisme-schilderij van anne truit 2.jpg
kunst-minimalisme-object van anne truit 3.jpg
kunst-minimalisme-schilderij van anne truit 4.jpg
kunst-minimalisme-object van anne truit 5.jpg
kunst-minimalisme-object van anne truit 6.jpg
kunst-minimalisme-schilderij van anne truit 7.jpg
kunst-minimalisme-object van anne truit 8.jpg

Biografie

           

Anne Truit

Anne Truit bracht haar jeugd door in Easton aan de oostkust van Maryland, en in 1943 studeerde ze cum laude af met een B.A. diploma in psychologie van het Bryn Mawr College.

Zij trouwde in 1947 met James McConnell Truitt en verhuisde van Boston naar Washington, D.C., waar hij werkte op het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Beeldhouwen

In 1949 studeerde Anne Truitt een jaar beeldhouwkunst aan het Instituut voor Hedendaagse Kunst in Washington, D.C., gevolgd door drie maanden in het Dallas Museum of Fine Art.
Na deze formele opleiding experimenteerde ze met verschillende media en technieken, waaronder klei, gegoten cement en gips, en staal lassen.

Vorm en kleur

In 1961 begon Truitt te werken in de stijl waarvoor ze later bekend werd: het schilderen van meerdere delicate kleurlagen gekenmerkt door subtiele variaties op houten constructies vervaardigd in overeenstemming met schaaltekeningen; de structurele elementen van deze sculpturen vormen armaturen die de kleur ondersteunen.
Schrijvend in april 1965, verklaarde Truitt: “Wat belangrijk voor me is, is niet een geometrische vorm per se, of kleur per se, maar om een ​​relatie te maken tussen vorm en kleur die voor mij voelt als mijn ervaring van de realiteit.”

Anne Truit in Musea

Anne Truitt had haar eerste solotentoonstelling in André Emmerich Gallery in 1963.
Vandaag bevindt haar werk zich in de collecties van vele toonaangevende musea in de Verenigde Staten, waaronder de National Gallery of Art, Washington, DC en het Metropolitan Museum of Art, the Museum van moderne kunst, en het Whitney Museum of American Art, New York.
Haar werk is ook vertegenwoordigd in internationale collecties, met name de Panza-collectie in Italië.

Anne Truit en haar Tentoonstellingen

Anne heeft deelgenomen aan verschillende solo-museum tentoonstellingen, waaronder in het Whitney Museum of American Art, 1974; de Corcoran Gallery of Art, 1975; en in het Kunstmuseum van Baltimore, 1992.
Het Hirshhorn Museum en de Sculpture Garden hebben in 2009 een groots overzicht van haar werk opgebouwd.
In 2017 kondigde de Dia Art Foundation een grote overname van de beeld- en schilderkunst van Truitt aan.
Deze en andere werken van de kunstenaar zijn nu te zien in Dia: Beacon, New York, als onderdeel van een nieuwe installatie voor de lange termijn.

Geverifieerd door ExactMetrics